Del
0

Etter noen års pause har det blitt aktivitet i EVRYs turgruppe igjen. Årets tur ble lagt til Skarvheimen og ruta Finsehytta - Krækkja - Tuva - Ustaoset.

 Fra Evry deltok Aud, Emma, Radika, Inger Beate, Hogne, Per Øystein og meg. Vi tok tog fra Oslo S til Finse og overnattet fra torsdag til fredag på Finsehytta.
Fredag morgen labbet vi vei mot Krækkja. Dagen startet med tåke og yr men etter noen timer dukket sola frem. Men det varte ikke så lenge, hele den dagen var det vekselvis sol, regn, vind, tåke. Men det var fin temperatur å gå i.

Radika fikk tidlig porblemer med vonde hofter og bein, så Per Øystein overtok sekken hennes. Hun fikk så vondt etterhvert at det gikk svært sakte fremover. Man går ikke fra folk i fjellet så jeg dannet baktroppen mens de andre la i vei mot målet. Det ble en lang dagsmarsj på 10 timer.
Vel fremme på Krækkja fikk vi tildelt rom, damene på firemannsrom og mennene på et rom med familiekøye (!). Det måtte jeg selvsagt kverulere på, så litt motstrebende gikk verten med på at jeg kunne få eget rom.

Dagen etter ble det avgjort at Radika skulle avbryte turen og ta seg til Fagerheim der det var mulighet for transport til Geilo og tog hjem. Som den gentlemann jeg er, slo jeg følge med henne mens resten av gjengen gikk til Tuva.

Så ble det som det har blitt de senere årene; turene blir gjerne litt kortere enn man planlegger.